Zelný salát se špekem k jelítku či jitrnici

Autor Patrik Bauer
jelito-salat

Zelný salát se špekem

Suroviny na 4 porce:

  • Půl hlávky červeného zelí nasekaného na tenké nudličky
  • 400g růžičkové kapusty rozdělné na jednotlivé plátky
  • 200g špeku nakrájeného na malé kostičky
  • 1dl vinného octa
  • 2 lžíce cukru
  • Sůl, pepř

Postup:

Slaninu vyrestujte do zlatova. Přidejte zelí a restujte společně cca 4 minuty. Přidejte cukr, ocet a kapustičky. Restujte dokud se ocet nevyvaří. Zelí i kapustičky by měli být na zkus. Salát podávejte teplý s jitrnicou nebo jelítkem.

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.