Veganská paštika od řezníků?

Autor Patrik Bauer
veganska pastika

Veganská paštika od řezníků?

Veganská paštika? Ano je to tak! Každé malé dítě přece ví, že maso není dobré jíst každý den. Teda to jsme si mysleli, ale zjistili jsme zajímavou věc – neví to ani každý dospělý natož dítě. A přesně tady se zrodil nápad vyrobit bezmasou edici bobrot. Prvním výrobkem je tedy veganská paštika. Hlavní surovinou jsou vlašské ořechy a nám chutnala tak, že jsme si ji hned odsouhlasili. Již brzy (nejpozději v půlce února) bude všude možně k sehnání.

Bobři a rostliny.

Další věc kterou jsme si uvědomili a museli zareagovat roslinnou nabídkou je fakt, že bobr je vlastně vegán a my se prezentujeme pouze jako řeznictví s masnými produkty. Zdálo se nám to vůčí bobrům nefér, a proto se můžete těšit na širší portfólio rostliných produktů. Začínáme paštikou, ale budeme vyrábět i sekanou, nakládané karbanátky, houbovou paštiku, pastrami a to vše absolutně bez účasti masa.

pastika z orechu

Kde budeme veganskou paštiku vyrábět?

Výroba čistě rostlinných produktů se musela jednoznačně přesunout a díky velké rekonstrukci kuchyně v Hospůdce U Bobra se hned naskytlo řešení. Ano ve spolupráci s klukama z hospůdky se bude vše dělat již tradičně v podhůří beskyd. Je jasné, že i oni se zapojí a vymyslí spousty novinek, které budeme moci dávat do skleniček a rozesílat křížem krážem Českou republikou. Objednávat bude možné skrze scuk.cz nebo náš nový e-shop, který chystáme.

Udržitelnost

Věříme, že i pro udržitelnost životního standardu, který si můžeme dopřávat je důležité, abychom nekonzumovali pořád tuny masa. Odlehčíme tím planetě a také zažívání. Může to vypadat tak, že si vlastně tímto krokem protiřečíme. My však s taťkou víme, že je to správné a důležité. Nově totiž nejsme jen řezníci, ale také “lajfstajl mástři”

Když jsme poprvé pustili tuto informaci do světa, tak jste nás svými reakcemi překvapili. Moc se těšíme na vaše další zprávy a názory,

Paja a Paťo