
Omeleta s pastrami
Suroviny na omeletu:
- 3ks vejce
- pastrami 60g (nakrájené na tenké nudličky)
- 2 plátky ementálu
- lžíce másla
- čerstvá hladkolistá petržel nasekaná najemno
- nakládané okurky nakrájené na plátky
- sůl
- pepř
Postup:
Ve velké misce pořádně promíchejte vajíčka se solí a pepřem. Do pánve dejte máslo a pořádně ho rozpalte. Jakmile se máslo rozpustí a začne chytat hnědou barvu, tak nalejte vajíčka a pořád s pánvi pohybujte. Omeletu neotáčejte. Pomáhejte si vidličkou. Hotovou část natáhnětě doprostřed pánve a nechejte přetéct tekutou část. Dejte na omeletu plátky sýru a nasypejte pastrami. Omeletu v pánvi přeložte a vyklopte na talíř. Nakrájené okurky nasypejte spolu s hladkolistou petrželí na omeletu.
Snídaně šapmiónů je tu. Bobrou chuť.





