
Uzená krkovica, čimičuri, křenová majonéza a smažená cibule
Suroviny 2 porce:
2 housky
Čimičuri – nejvíc svěží bylinková směs k masu:
Olivový olej 300ml
Vinný ocet 2 lžíce
4 stroužky česneku nasekaného najemno
3 červené čili papričky – odrůdu si vyberte podle vašich preferencí
1 lžíce oregána – (může být čerstvé i sušené)
špetka soli
Hrst nasekané hladkolisté petržele
Pepř (podle chuti)
Vinný ocet 2 lžíce
4 stroužky česneku nasekaného najemno
3 červené čili papričky – odrůdu si vyberte podle vašich preferencí
1 lžíce oregána – (může být čerstvé i sušené)
špetka soli
Hrst nasekané hladkolisté petržele
Pepř (podle chuti)
Vše smíchejte a nechte odpočívat hodinu v chladu.
Majonéza s křenem :
6 lžic majonézy
2 lžíce křenu
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička třtinového cukru
Vše smíchejte a nechte odpočívat hodinu v chladu.
Smažená cibule:
1 velká cibule nakrájená na kolečka
Hladká mouka
Hladká mouka
Slunečnicový olej
Oddělená kolečka cibule obalte v mouce a vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova. Připravte si ubrousky na které budete usmaženou cibuli pokládat. Odsajete tím přebytečný tuk a cibule vydrží déle křupavá. Smaženou cibuli je potřeba roztahovat a neukládat do vysokých vrstev.
Postup:
Krkovici opečte na ohni nebo na pánvi spolu s houskami. Na spodní část housky přidejte křenovou majonézu, opečenou krkovici, čimičuri a nahoru smaženou cibuli. Vše zaklopte horní částí housky a máte hotovo.


