
Meknčííz s praženým pastrami
Přiznám se, že jsem nedělal klasické macncheese, neboť by to byl už heavymetal pro bříško. Už tak je to kalorický kosmír a nelze mluvit o odlehčené verzi. Je to ale velká bobrota. No posuďte sami.
Suroviny:
- 500g kolínek
- 250g strouhaného cheddaru
- 250g strouhané goudy
- 3 vajíčka
- 300g hladké mouky
- 300g strouhanky
- Rostlinný olej
Postup:
Smíchal jsem kolínka s čedarem a goudou. Zamíchal a vypracoval „kuličky“. Ty pak obalil v klasickém trojobalu a usmažil (smažte pomalu a raději déle, ať máte krásně zlatavou barvu a kuličky se prohřejí až doprostřed) . Nahoru jsem přidal opražené pastrami a hladkolistou petržel. Dresink tisíc ostrovů byl sázka na jistou.








