
Sendvič s Raškovickým salámem a Ajvarem
Suroviny na 2 porce:
- 4 krajíce kváskového chleba
- Máslo
- Ajvar – (skvělý mají v obchodech boutique gurmán)
- Sýr raclette (také v obchodech boutique gurmán)
- Jarní cibule
- 100g krájeného raškovického salámu
Postup:
Na pánvi opečte plátky raškovického salámu. Krajíce chleba namažte máslem. Položte namazanou stranou na pánev a na nenemazanou stranu dejte nakrájený sýr raclette. Zaklopte dalším krajícem tak, aby vám zůstala nahoře namazaná strana krajíce. Otočte a opékejte dokud se sýr mezi chleby nerozpustí. Jakmile budou krajíce zlatavé a sýr rozpuštěný, tak krajíce rozevřete a dejte na spodní část ajvar, potom opečený raškovický salám a jarní cibulku. Máte hotovo. Je to jednoduché, ale vystřelí to z bot.





