Sekaná v housce

Autor Patrik Bauer
sekana-v-housce

Sekaná v housce

Suroviny:

300g půlcentimetrových plátků sekané

300g kyselého zelí – vymačkejte si bokem vodu ze zelí, bude se hodit (skvělé je nošovické)
2 jablka Granny smith
Špetka soli

Špetka pepře
Cukr
Medová hořčice (nejlepší má Chilliman z Louisiany)
2 pletýnky
Rostlinný olej 

Postup:

Do pánve dejte dvě lžíce oleje. Přidejte jablka a lžíci cukru. Restujte dokud nezačnou jablka karamelizovat (zlátnout). Přidejte zelí a nechte 2 minuty restovat. Zkaramelizovanou směs podlijte vodou, kterou jste vymačkali ze zelí. Podle chuti osolte a opepřete. Na grilu nebo pánvi opečte pletýnky a plátky sekané. Pak už jen zkompletujte a přidejte medovou hořčici.

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.