
Restované jelito s jablky
Suroviny:
- 500g jelitový prejt
- 1 velká červená cibule nakrájená na měsíčky
- 500g vařených brambor (typ A) nakrájených na větší kostičky
- 1 jablko nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- sůl
- pepř
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
- Nasekaná hladkolistá petržel
- lžíce vepřového sádla
Postup:
Dejte na pánev vepřové sádlo a nechejte rozpálit. Nasypejte cibuli a jablka. Restujte dokud jablka nezačnou karamelizovat. Poté přidejte brambory, sůl, pepř a opatrně prohazujte. Jakmile se brambory začnou opékat, tak vsypejte česnek a větvičku rozmarýnu. Prejt rozbalte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do pánve a restujte na silném plamenu dokud se úplně neorestuje. (prejt je tepelně opracovaný, takže lze jíst i studený, ale opečený je prostě nejlepčí). Na závěr nasypejte jarní cibulku a petržel.
Je to ideální rychlovka, kterou si dáte kdykoliv v zimě, bo zasytí a chutná skvěle. Náš prejt je příjemně majoránkový, takže spolu s rozmarýnem celý pokrm vytuní. Sladkost zkaramelizovaných jablek vám v kombinaci s ostatními ingrediencemi udělá radost.








