Recept: Trhané hovězí

Autor Patrik Bauer
recept_hovezi na houbach

Sladkokyselé praváky:
3ks pravák
lžíce hladkolisté petržele
2 stroužky česnek
1 červená cibule
lžička cukru
5 lžic jablečného octu
sůl
pepř
20g másla
1 lžíce oleje

Lanýžová majonéza:
4 lžíce majonézy
1/2 citrónu
sůl
pepř
lanýž/lanýžový olej/lanýžová pasta

Suroviny:
200g Trhané hovězí
20g čedaru
 
 

 

 
Postup:
Praváky nakrájejte na větší kusy. Rozložte je na horkou pánev s olejem. Restujte dokud nemají zlatou barvu a přidejte nakrájenou cibuli s máslem. Přidejte česnek nakrájený na plátky, cukr a nechejte zkaramelizovat. Nalejte ocet a počejte dokud se neodvaří. Nakonec zamíchejte hladkolistou petržel.
Majonézu smíchejte s ostatními ingrediencemi dohoromady. S lanýži zacházejte opatrně mají velmi výrazné aroma.
Trhané hovězí ohřejte na pánvi.
 
Poskládejte burger:
spodní část housky, lanýžová majonéza, listový salát, trhané maso, čedar, sladkokyselé praváky, vrchní část housky.
 
Přeji vám BOBROU chuť,
 
Paťo
 
trhane-hovezi-bobroty
BBQ Trhané hovězí (200g)

Pomalu pečený, dřevem nakouřený hovězí krk. Skvělý do burgerů – sandwichů nebo jen tak se zeleninou.

Přehrát video

Mohlo by vás zajímat.