Recept: Club sendvič

Autor Patrik Bauer

Recept: Club sendvič

bobroty-club-sendvic-recept
Suroviny:

Máslo
Máslový toast
Červená cibule
Rajče
Listový salát
6 plátků slaniny

 

Kuře z volného chovu
Sůl
Pepř
Zauzená paprika
Citrón
Majonéza

Jak na club sendvič?

Kuře z maďarského volného chovu si rozbourejte (video zde). Zůstane vám skelet, který je skvělý na vývar. Prsa si schovejte například na Ceasar salát. Doporučuji vykostit i stehna a kosti přidat do vývaru. Vykostěná stehna ochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou. Do pánve dejte máslo a zprudka orestujte okořeněná stehna. Jakmile budou mít zlatavou barvu, tak zalijte vývarem z kostí a táhněte na nízkou teplotu dokud se maso nebude rozpadat.

Mezitím ve stejné pánvi udělejte slaninu dokud nevznikne čips. 

V misce smíchejte majonézu se solí pepřem a šťávou z půlky citrónu.

kuratko-kukuricne-volny-chov

Kukuřičné kuře – Maďarsko 1,9kg – 2,1kg

Kuře z maďarského volného chovu. Kvalitu poznáte podle tuhosti masa a tuku, který může za dokonalou šťavnatost. Kuře běhá minimálně 90 dnů.

Do stejné pánve (ať nešpiníte nádobí ) přidejte trošku másla a opečte máslový toast.

Rajčata a cibuli nakrájejte na kolečka.

Na spodní část toastu dejte majonézu, salát, rajčata, trhané kuřecí stehno, slaninu, červenou cibuli a zaklopte horní části.

Bobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat.