Recept: Caesar salát s kuřetem v pečené šunce​

Autor Patrik Bauer

Recept: Caesar salát s kuřetem v pečené šunce

caesar salat s bobroty

Kamil Sirotek

Kamil pracoval 13 let v pražské restauraci Pizza Nuova (Ambiente) než se rozhodl přestěhovat se do Českého Těšína, kde si společně se svým kamarádem Honzou Florkem otevřeli pekárnu (Pekárna u Hranice), která sklidila obrovský úspěch.

Suroviny:

Kuřecí prsa 
Uzený bůček krájený
Pečená šunka
Bageta 
Parmazán
Máslo
Listy římského salátu

Dresink:

Žloutky 166g
Olivový olej 260g
Bílé víno suché 46g
Dijonská hořčice 25g
Cukr krupice 11g
Pepř 4 g 
Ančovičky
Česnek 8 g
Sůl na dochuceních 

Připravte si:

Mixér
Špachtle nebo lízátko
Prkénko 
Nůž 
Kleště na gril
Mlýnek na pepř
Fólie
4 misky na suroviny
Struhadlo na parmazán 

Kamil se rozhodl odtajnit jeden z mnoha originálních receptů na Caesar salát, který se naučil na stáži v Bologni. Je pouze z listů římského salátu a originál dresinku, ve kterém hraje primární chuť dijonské hořčice, ančovičky a další chutě v pozadí. Jejich souhra vytvoří dokonalou chuť v ústech. 

Vezměte vykostěné prso z kuřete a pečenou šunku, prso si nakalibruj tak na 100g od oka, lehce opepřete a omotejte  dvěma většími plátky šunky ..nejlepší by bylo to zavakuovat a nechat v lednici cca dva dny. Jestli chcete o víkendové grilovačce zazářit a být frajírek libovej, tak to začněte připravovat už ve čtvrtek, jinak to stačí zafrešovat kuchyňskou fólii. Šunka krásně provoní prso a to je důležité!

Dresink

Rozdělte si olej na třetiny. Třetinu nalijte do mixéru a přihoďte česnek, ančovičky, hořčici a mixujte cca dvě minuty na padrť.  Přidejte žloutky, cukr a mixujte cca další minutu. Postupně přilívejte olej, jako když se dělá majonéza, bíle víno a kašičku z ančoviček, hořčice a česneku. Rozmixujte, aby bylo vše ideálně spojené a dochuťte solí a pepřem. Dresink je hotový! 

Teď už zbývá natrhat listy římského salátu do mísy, zalít dresinkem a promíchat. Nastrouhejte parmazán, ugrilujte prso (předtím ho trochu posolte i přes tu šunku) , uzený bůček a opečte bagetu lehce potřenou máslem. Prso nakrájejte, dejte na připravený salát a posypte plátky slaniny a parmazánem. 

Sledujte také Pekárnu u Hranice:

Mohlo by vás zajímat.