Recept: Buřtguláš podle taťky

Autor Patrik Bauer
recept-burtgulas-reznictvi-u-bobra-recept

Recept: Buřtguláš podle taťky

Suroviny:

3ks špekáčky
100g špek
3 větší cibule
1 lžička kmínu
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce uzené papriky

200ml rajčatového pyré
3 velké brambory
sůl
pepř
majoránka

Postup:

1) Brambory nakrájejte na kostičky a dejte vařit s troškou kmínu a soli.

2) Cibuli nasekejte na malé kostičky a spolu se špekem restujte dokud cibule neztmavne. Přidejte nakrájené špekáčky 
(dva a půl špekáčku) půl špekáčku si nechejte na poslední fázi. Díky špeku bude mít buřtguláš skvěle nakouřenou chutˇ. Jakmile budou mít špekáčky zlatavou barvu, tak nasypejte sladkou papriku, uzenou papriku, kmín a česnek nakrájený na tenké plátky. Tady musíte jednat rychle, protože paprika ráda hořkne.

3) Základ zalejte vodou z brambor. Brambory přidáte nakonec, protože by byly rozvařené. (vody z brambor by mělo být cca 500ml)

4) přidejte rajčatové pyré. Zamíchejte a pořádně provařte.

5) Je dobré vařit dokud není guláš hustý. Jakmile se vám zdá konzistence ideální, tak ochutnejte a udělejte finální dochucení spolu s přidáním zbytku brambor.

6) zbylou půlku špekáčku máte na final touch. Nakrájejte na půlkolečka orestujte do zlatova.

7) Guláš naberte do misky nahoru dejte orestované špekáčky a čerstvou majoránku (tou nešetřete rozvoní celý buřtguláš a navodí pocit štěstí)

Sledujte #bobroty i na YouTube

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.