New York Hot Dog
Suroviny:
- 3ks tenké párky
- 6 plátků uzeného boku
- 3ks hot dog žemle koupite u každého lepčího pekaře
- 250g bílého kysaného zelí ‚
- Frenchs hořčice – ta megažlutá
Zkaramelizovaná cibule:
- 2ks větší cibule
- 3 lžíce protlaku
- 50ml vinného červeného octa
- 3 lžíce cukru
- 150ml vody
- 50ml rostlinného oleje
Postup:
Zkaramelizovanou cibuli připravíte tak, že na rozpáleném oleji orestujete cibuli a jakmile začne hnědnout, tak přidáte cukr. Hlídejte, aby se vám cibule s cukrem nespálila, ale at krásně karamelizuje. Jakmile bude mít zlatavohnědou barvu tak přidejte protlak chvilku zarestujte a a zalejte octem a vodou. Vařte ta dlouho dokud se voda s octem nevyvaří. Konzistence by měla být marmeládová a chut výrazně sladkokyselá.
Opečte rohlíky, které jste si nakrojili, tak aby se dali rozevřít. Na pánev dejte párky a slaninu. Opečte do zlatova, bo tak je to nejlepčí. Do nakrojeného rohlíku dejte zkaramelizovanou cibuli, opečený párek. Vedle párku dejte opečenou slaninu, nahoru zelí a potom hořčici, tak jak to vidíte na obrázku. Vypadá to bobře a máte ji v každém soustě.