
Leberkeeeze v housce
Leberkeeeze s čedarem je jemně vykutrovaná sekaná, kterou si dáváme vždy když jedeme do Rakouska. Naše verze je bez přidaných E a doplněna nebarveným čedarem.
Suroviny:
-
200g leberkeeeze
- 4 plátky uzeného boku
- 400g kysaného zelí
- Badyán, skořice, 2 lžíce cukru
- 2 plátky ementálu
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce hrubozrnné horčice
- 1 červenou cibuli (nakrájenou na kolečka)
- Nakládané okurky (nakrájené na kolečka)
- 2 oblíbené housky
Postup:
Tento recept není tolik o vaření jako o míchání. Prostě frajeřina, kterou máte za chvíli hotovou a zároveň tím odstřelíte kohokoli do kosmíru.
Na začátku zkaramelizujte kysané zelí. Cca 200g kysaného zelí zbaveného vody hoďte na pánev, přidejte cukr, kousek badyánu a skořice. Nechejte zkaramelizovat dokud nebude zelí zlatavohnědé. Zbylých 200g zbavte rovněž vody. Oddělte si zelí a smažte v rozpáleném oleji. Opatrně vytáhněte sítkem a máte skvělé smažené zelí, které vás překvapí svou chutí.
Majonézu smíchejte s hořčicí a máte omáčku. (eaaaasy)
Na pánvi nebo na grilu opečte leberkéééze, housky a slaninu. Jakmile bude vše opečené, tak můžete začít kompletovat. Spodní housku potřete majonézou s hořčicí, potom dejte zkaramelizované zelí, leberkéééze, ementál, cibuli, okurky a smažené zelí. Spodní část vrchní housky (husté spojení) potřete majonézou s hořčicí. Zaklopte a nezbývá než popřát bobrou chuť.








