
Bůček burger
Bůček jíme často i bez příloh, ale někdy se člověk musí odměnit nějakou fajnou kombinací, bo stereotyp je špatný.
Suroviny:
- 1 kus bůčku v celku
- 4 housky (Pekařství křižák, Pekárna u hranice, Darina bakery, Pekařství Velička)
Marináda
- 10 lžic sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička uzené papriky
Mango-avokádová salsa
- 1 mango
- 1 větší avokádo
- 1 limetka
- 1 červená cibule
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 1 lžíce majonézy
- sůl, pepř
Postup:
Marináda – suroviny smíchejte v rendlíku a za stálého míchání (použijte metličku) redukujte dokud nebudete mít sirupovitou konzistenci.
Bůček potřete marinádou a zabalte do pečícího papíru a alobalu. Vložte na rozpálený gril mimo uhlíky a zaklopte. Po cca 2 hodinách rozbalte a opět potřete marinádou. Bůček vraťte na gril a nechejte zkaramelizovat.
MangoAvo salsu připravíte tak, že vše nakrájíte na malinké kostičky a smícháte. Dochuťte limetou, solí, pepřem a majonézou.
Burger připravíte tak, že si opečete housku a na spodní část dáte salsu, potom navrstvíte naporcovaný bůček (množství dle chuti, ale já bych ho snědl celý) potom čerstvý koriandr a nahoru majonézu. Pak už zbývá vyhodit panty a zahryznout se.
Bobrou chuť!








