Hot-dog s blučíííz dipem
Extrémně jednoduchý ale božácký hotdog s blučíííz dipem.
Suroviny :
- 4ks tenký párek
- 4ks hot-dog rohlík
- zkaramelizovaná cibule
- pažitka hrstka
Suroviny na dip :
- 250g gorgonzoly
- šťáva z jednoho citrónu
- 5 lžic worchesteru
- 190g kelímek zakysané smetany
- 100ml smetany 31%
- 100ml majonézy
- sůl, pepř (podle chuti)
Postup dip:
Suroviny smíchejte dohromady. Ideálním nástrojem je tyčový mixér s metličkou. Pokud nemáte, tak si spojte přípravu s posilováním předloktí, bo je třeba vše pořádně promíchat.
Postup:
Samotné hot-dogy připravte tak, že si rohlík opečte na trošce másla. Pokud máte raději měkký rohlík tak ho dejte na chvíli do páry (ideálně do parní trouby – stačí chvilka) Opečte párky. Do nařízlého rohlíku dejte zkaramelizovanou cibulku, párek, blučíííz dip a nahoru pažitku.
Zbylý dip si dejte do lednice a použijte do salátu. Skvělý je ledový salát s naší opečenou slaninou – ale to bude další recept.
Bobrou chuť.