Recept: BLT sandwich
BLT sandwich. Zkratka která definuje základní složení. Bacon – Lettuce – Tomato. Záměrně nepoužívám českou zkratku SSR – Slanina Salát Rajče, protože by mohla některým z vás připomínat něco, co jste rádi zapomněli.
Na BLT sendvič budete potřebovat (pro 4 osoby):
700g našeho uzeného bůčku
8 lžic majonézy
8 lžic hořčice
16 velký plátků rajčat
hlávku salátu
sůl
pepř
8 krajíců chleba
Postup:
Bůček zabalte do pečícího papíru a alobalu. Nechte zhruba 8 hodin na 140°C v troubě případně na grilu. Po rozbalení rozpalte gril/troubu na 250°C a bůček opečte dokud není kůže křupavá.
Chleba opečte z obou stran. Spodní část potřete majonézou. Položte salát a rajčata. Je potřeba zeleninu posolit a popepřit. Nyní přichází zlatý hřeb sendviče. Křehký bůček s křupavou kůžičkou nakrájejte na cca 0,5cm plátky. Rajčata už křičí polož ten bůček na mě 😀 . Takže ho tam položte a na horní stranu chleba dejte hořčici. Pak už stačí přiklopit a rozpůlit tak, aby se bobře jedl.
Je to jednoduché, ale neskutečně skvělé.