Recept: Pastrami pizza
Dovolená v Americe pro nás, jako milovníky jídla znamenala spousty jídla. Největším překvapením byla pastrami pizza, která sice vypadá jako pizza, ale neskutečně překvapí odlišnou chutí. Bonusem je ochucený okraj, který rozhodně nezůstane na talíři
Na Pastrami pizzu budete potřebovat:
Pizza korpus 2ks
Pastrami 200g
Mladá gouda z vemena.cz – 200g
Nakládané červené zelí 90g
6 lžic bešamelu s dijonskou hořčicí
20g kmín
20g lněné semínko
20g sezamové semínko
Hrubě mletá sůl – na posypání okraje
1 žloutek
Pastrami pizza – postup:
Rozehřejte si troubu na 200°C.
Na korpus dejte bešamel. Roztírejte tak, aby vám zůstal okraj cca 2cm široký. Na bešamel se nasype pastrami na nudličky (cca 100g) . Potom zelí, mladá gouda, směs lněného semínka, sezamového semínka a kmínu. Okraje potřete žloutkem přidejte hrubě mletou sůl a posypejte lněným semínkem, které se pečením krásně opraží. Zasuňte hotovou pastrami pizzu do trouby a počkejte 5 minut dokud nebudou okraje zlatavé.
Pastrami pizzu jsme zkoušeli poprvé ve Spojených státech a doslova nám učarovala, takže věříme, že i vy budete nadšení.
Připravili jsme pro vás také produkt PIZZA SET, který obsahuje 4 pizza korpusy a 2 balíčky pastrami. Koupit jej můžete zde.
Bešamel-suroviny:
2 lžíce másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
Sůl
Pepř
3 lžíce dijónské hořčice
2 lžíce hladké mouky
4dl mléka
Postup:
Do rendlíku přidejte máslo a po rozpuštění nasypejte cibuli a celé stroužky česneku. Na mírném plamenu restujte, tak aby se máslo nepřepálilo. Jakmile cibule a česnek zesklovatí, tak přichází řada na dijonskou hořčici a hned v závěsu hladkou mouku. Celou směs promíchejte a přidejte mléko. Hurááá je tady bešamel. Stačí vycedit cibuli a česnek a máte krásně krémový základ na pastrami pizzu.
Pastrami jde využít na spousty způsobu. U většiny jídel se opakuje kombinace hořčice, sýru a nakládané zeleniny. Nevymýšlíme vymyšlené jen vám ve všech receptech ukazujeme, jak snadné je frajeřit světově v kuchyni.
Bobrou chuť…